Jan 2011

Het was koud...

...afgelopen zaterdag langs het strand van Scheveningen.
Het waaide nogal en tot mijn verbazing waren een aantal kite surfers aan de gang.

kjj_22012011_Scheveningen-8636 - Version 2

Maar goed, daar kwam ik niet voor. Ondanks de wind en de grauwe lucht wilde ik wat landschappen in zwart wit doen. En dat valt niet mee.
Ik wilde me vooral bij het fotograferen al inbeelden hoe de foto er in zwart wit uit zou komen te zien.
Hieronder een paar resultaten, bewerkt met Nik SilverEffex Pro.

kjj_22012011_Scheveningen-8716 - Version 2kjj_22012011_Scheveningen-8723 - Version 2kjj_22012011_Scheveningen-8728
Comments

Shoot the moon

Maan

Afgelopen zondag avond. De dames lagen al op bed. En de hemel was helder.
Ik denk, ga het toch nog eens proberen.... die maan.

Canon 5DMarkII op statief met de 300mm F4 telelens, 1.4 extender ertussen.

En dit is het resultaat.

Instellingen: ISO 100, f/5.6, 1/250 sec, -2 stops belichtingscompensatie, en spot meting. Dit is de foto zo uit de camera, geen bewerking, alleen een “beetje” uitgesneden.

Comments

Publicatie

Onlangs heb ik een ontmoeting gehad met de pastoor van onze gemeente. Of ik net als vorig jaar weer een reportage wilde maken van de heilige communie mis.
Ik had er destijds voor gekozen om dan ook de belangrijke bijeenkomsten voor de werkelijke heilige communie mis vast te leggen, en ook heb ik portretten gemaakt van de kinderen. Want als je toezegt zoiets te zullen doen, dan moet je het wel zo goed mogelijk aanpakken vind ik. Als ik de uren die ik er vervolgens aan kwijt ben afzet tegen de inkomsten, dan moet ik het eigenlijk niet doen. Maar het is vooral ook heel leuk om te doen. En een uitdaging om bruikbare foto’s te maken in een donkere kerk, zonder gebruik te maken van een flitser.

Tot mijn verbazing laat de pastoor mij vol trots een religieus tijdschrift zien met daarin een interview met hem. Het blad heet Charisma, nog nooit van gehoord (had ik al gezegd dat ik zelf niet religieus ben?). Blijkt dat het blad om foto’s had gevraagd en hij had de redactie de foto’s gegeven die ik vorig jaar dus gemaakt had.

Fijn hoor, en ik zou vereerd moeten zijn. Alleen erg jammer dat er weer nergens naamsvermelding van de fotograaf bij de foto’s staat.

Hieronder een scan van de pagina’s van het betreffende interview....

Pagina 1 - Version 2Pagina 2 - Version 2Pagina 3 - Version 2Pagina 4 - Version 2
Comments

Internationale doorbraak?

Invitation_Damaris_Page_1Invitation_Damaris_Page_2

Nou ja, bijna dan.

Vorig jaar, tijdens de opening van de nieuwe JandeQuba store in Gorinchem, ben ik gevraagd daar een foto verslag van te maken. Tijdens die opening was ook Damaris Montiel aanwezig, een kunstenares uit Panama die werken heeft hangen in de winkel. Een mooie vrouw. Mind you, deze dame heeft de pensioen gerechtigde leeftijd al bereikt! Ik heb haar toen gevraagd voor mij te poseren met enkele van haar werken op de achtergrond.

Inmiddels heeft ze weer een nieuwe expositie, dit keer in Spanje waar zij woont, en bleek het volgens haar een goed idee om de door mij gemaakt foto te gebruiken voor de uitnodiging voor haar expositie. Vraag me nou niet wat de tekst op de uitnodiging betekent, mijn Spaans is ronduit beroerd. Maar toch leuk om je werk zo te zien....

Hieronder nog een plaat die ik gemaakt heb die dag....

kjj_10092010_JDQ_Gorinchem-5950

Toch leuk dat ik dan ook een uitnodiging krijg..... Ik moet een vliegticket gaan boeken....
Comments

Help-Portrait 2010

4 december was het weer zover, Help-Portrait.
Met twee andere fotografen, Peter en Justin en de hulp van Maaike voor de make-up en Janine voor het haar, hebben we die dag ruim 75 portretten gemaakt op woonpark Eckartdal in Eindhoven. Voor Peter en ik was het de tweede keer dat we meededen, dus we hadden wel een idee wat te verwachten. Maar niet dus.... Opnieuw werden we verrast door de reacties van de mensen. Het was een geweldige dag. Van de ruim 2000 foto’s die we die dag gemaakt hebben, is uiteindelijk een selectie gemaakt en Fuji Nederland in Tilburg hadden we net als vorig jaar bereid gevonden om de afdrukken op groot formaat te verzorgen.

kjj_04122010_Eindhoven_Help-Portrait_879

Dank aan Paul Janssen van Lunet Zorg voor de hulp bij de organisatie en aan Mariette Geltink van Fuji Nederland voor de afdrukken.

Voor meer informatie over Help-Portrait ga naar: http://help-portrait.com
Comments