compact shots

The G12 Files

Oké, oké, ik ben jarig geweest en ben weer schaamteloos verwend. Niet alleen met cadeau’s maar vooral met alle vrienden en familie die langs zijn geweest.

Van mijn meisjes heb ik een nieuwe camera gekregen. Ik heb al een Canon 40D en een 5DMarkII, met de nodige lenzen (ga ze niet allemaal opsommen hier), maar die heb ik gewoon niet altijd bij me. Zeker niet door de week als ik aan het werk ben, of als ik de honden uitlaat, of als ik gewoon een keer door de stad loop. Die spullen pak je, heel bewust, als je op pad gaat met fotograferen als doel. Ik heb daardoor al heel wat mooie fotomomenten aan me voorbij zien gaan. Vaak pak ik dan nog snel mijn iPhone, maar ondanks alle foto aps is dat het gewoon niet.

De Canon Powershot G12 steek je gewoon in je zak (moet je wel een grote broekzak hebben). Kwalitatief zal de G12 het nooit halen bij eerdergenoemde spiegelreflex camera’s, ook al is het één van de beste compact camera’s, maar hij presteert vele malen beter dan mijn iPhone. Nu heb ik (bijna) altijd een camera bij me.

Ik heb mezelf voorgenomen om te proberen minimaal 4 a 5 keer per week een foto te maken en die op een aparte pagina te plaatsen. Zonder hele verhalen, hooguit een klein commentaar. Ben benieuwd of ik dat kan volhouden. Merk wel dat het op een heel andere manier leuk is om met de G12 te fotograferen. Het is snel, en je moet werken met de beperkingen van de camera, ook al kan dit kleine beest behoorlijk wat.

Hier een van de eerste foto’s, omgezet naar zwart/wit in Nik Silver Effex Pro, terwijl ik de camera voor het eerst echt aan het verkennen ben, zaterdag 2 april.

IMG_0039

Ben benieuwd wat het gaat worden. The G12 files.... geeft er wel al meteen een lading aan.
Comments